Poki mam chwile wolnego. Dlaczego fat po treningu? Jesczze kilka lat temu myslalo sie inaczej, ze fat przeszkadza. Obecnie wiemy juz wiecej - m.in. dzieki Tadziowi. Ze nie dosc ze nie przeszkadza to moze nawet pomoc. Moze opozniac oproznianie zoladka ale z drugiej strony - poprzez pewne mechanizmy - moze nasilac synteze dzialajac reka w reke z [...]
[...] obecnie jem mniej wiecej tak 1. sniadanie - chleb razowy z jakas wedlina i popijam mlekiem w proszku granulowanym 2. 2 sniadanie juz w szkole - 2 bolki z wedlina + male mleko 3. obiad - piers z kurczaka + paczka ryzu, lub ryba + ryz (albo chleb razowy), lub jakies inne miesko, popijam mlekiem 4. kolacja - serek wiejski + czasami jakas [...]
[...] Eaa 15g Kreatyna 3-5g Ba 2g Lucyna 2g Tauryna 5g I po ok 45-60min białko z proszku. Obecnie na wodzie z racji LC. Szkoda tych 10g wegli na mleko. W późniejszym okresie będzie 50g proszku na 250-300ml mleka 3.2%. Btw. I nie bójcie się mleka pelno tlustego po treningu! Fat nakręca węglowodany. I odwrotnie. [...]
[...] Ca w racji pokarmowej aby nie powodować dodatkowego odpływu wapnia z kości. Zalecane dzienne spożycie - 900 do 1200 mg ŻRÓDŁO WAPNIA sery podpuszczkowe ok. 800 mg/100g mleko i napoje mleczne, ser twarogowy ok. 100 mg/100g sardynki, śledzie 85 - 110 mg/100g jarmuż ok. 250 mg/100g fasola ok. 150mg/100g Aby zwiększyć spożycie wapnia i poprawić [...]
[...] niektore jej skladniki moga mec w duzych ilosciach niekorzystny wplyw kurczaki - duzo hormonow ryby -metale ciezkie, zanieczyszczenia jajka - o zgrozo nawet nie pytajcie :D mleko- osteporoza i zaglada ludzkosci sery - no w koncu z mleka! wolowina - BSE, do tego hormony wieprzowina - pryszczyca i hormony odzwyki - gowno w proszku pieczywo - [...]
[...] szczypiorek, koperek, 1 szkl. mleka w proszku odtł, sól, pieprz, zioła, ser żółty do posypania. Ugotować ok. 2 szkl. soczewicy i zemleć albo rozetrzeć. dodać jajka, ser i mleko rozrobione z wodą na "gęstą śmietane". Pomidory i cebulę posiekać i podsmażyć na małej ilości tłuszczu lub bez niego. Ma z nich wyjść gęsta papka. Dodać to do [...]
Ja zwykle dorzucam raz dziennie do koktajlu i to nie są duże ilości. Wychodzę z założenia że skoro dzieci mogą pić mleko z proszku w którym bazą jest białko serwatki to ja nie umrę od 20-30g wheya ;-) A co do objętości to trzeba pamiętać że tłuszcz ma dwa razy więcej kcal niż węgle ale dużo mniejszą objętość więc bardzo łatwo tłuszczem przekroczyć [...]
mleko odtluszczone w proszku zawiera nominalnie ok 35% bialka tzn 35g / 100 g proszku, czyli jezeli sypniesz 20 g proszku to masz w tym 35% x 20 g = 7 g bialka, a nie liczysz wody z wlasnego doswiadczenia radze sypac na oko pol szklanki i do pelna wody, bo przy wyzszym stezeniu to sie przelknac tego nie da bleeeeee no chyba ze masz jakies [...]
Mam 20lat, 181cm wzrostu, ważę 65kg.Ćwiczę 4razy w tygodniu na domowej siłowni tj,ławeczka, sztangielki, drążek. A to moja taka pseudo dieta, przystosowana do moich środków finansowych a nie są on za wysokie. Stosuje ją też gdy chodzę do pracy tylko są w tedy inne godziny: 10:00 Płatki owsiane 100g z wodą 3 jajka + ryż smażone na patelni 12:00 [...]
[...] się męczyłam , przelewanie w brzuchu itd . Zastanawiam się czy to kwestia mleka czy ogólnie nabiału bo po serku wiejskim np takiego czegoś nie zaobserwowałam ... Jeśli to mleko to będzie bolała kawa bez mleka :( Nie wiem czy wyłączyć mleko czy obserwować ? Trzymanie czystej michy ma takie plusy że wykryje się szybko intruza ... Testuję dalej [...]
hmm jesli chodzi o to mleko granulowane <w proszku> to posiadam takie mleko jeszcze nie widze zbytnich efektow ale moze cos daje to jest takie moje uzupelnienie diety : tansze od odzywek :))) chcesz miec miesnie chcesz miec bary to cwicz ciezko lub siedz cicho !!!
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
[...] procesy termiczne (pasteryzacja, sterylizacja), czyli procesy nieodzowne w dzisiejszym mleczarstwie, zapewniające bezpieczeństwo mikrobiologiczne mleka. Bezwzględnie każde mleko trafiające do przerobu do zakładu mleczarskiego jest poddawane wspomnianym zabiegom. Kompleksy te tworzą się już w temperaturze 60°C. Następuje wówczas rozfałdowanie [...]
To co piszesz to przypuszczenia, jednak pewne jest że ich pożywienie jest o wiele bardziej naturalne, mleko nie jest np pasteryzowane i nie ma jakiś przetworzonych produktów. Generalnie pisze o tym bo uważam, że to ważne aby jeść dużo naturalnego pożywienia i o tym mówić. Na pewno wpłynie to na lepsze dla naszych organizmów, nikogo nie namawiam do [...]